GTranslate  

slenfrdeit
   

HEGY TV (LIVE)  

   
   

BALINANJE  

22 Dec 2018
Elite 1
05 Jan 2019
Elite 1
12 Jan 2019
Super liga
   

PETANKA  

   
   

Obeta se nam zanimiv konec tedna. V soboto bo na sporedu zadnje kolo rednega dela letošnje balinarske super lige po katerem bomo dobili še četrtega udeleženca končnice državnega prvenstva. Jasno je že, da bo zaključni turnir najboljših štirih ekip že četrtič zapored gostila Trata iz Škofje Loke, ki je kljub dvema spodrsljajema osvojila prvo mesto že pred koncem rednega dela. Drugo pozicijo je zavzel Agrochem iz Nove Gorice, ki je bil v prvi polovici sezone neporažen. Medtem ko so tretji udeleženec final-foura Zabiče, ki trenutno zasedajo tretje mesto, bo četrta vstopnica za final-four "podeljena" šele v soboto. Oči balinarske javnosti bodo uprte v balinarsko dvorano na Belemu križu, kjer bosta merila moči Aikea Antena in Zabiče, ter v balinarsko dvorano na ljubljanskem Rakovniku, kjer se bosta spopadla Krim in Trata.

 

Medtem ko je že znano da Postojnčani zapuščajo superligaško druščino pa se boj za zaključno fazo prvenstva stopnjuje iz kroga v krog. Pred zadnjim krogom rednega dela je tako ostalo le še nekaj kombinacij, ki na nam bodo prinesle četrtega udeleženca letošnje končnice.   Zabičani imajo motiv osvojiti najmanj točko na gostovanju, saj bi si z njo zagotovili željeno tretje mesto na lestvici. Aikea Antena bi si z zmago nad Zabičam lahko zagotovila največ četrto mesto, seveda pod pogojem da Ljubljančani izgubijo dvoboj proti aktualnim državnim prvakom. Krim bi si z zmago nad trinajstkratnimi državnimi prvaki in porazom Zabič proti Anteni lahko zagotovil tretje mesto na lestvici. Za Ljubljančane, ki trenutno zasedajo četrto mesto, ne bo usoden niti poraz proti Trati, ampak bi v tem primeru morala izgubiti ali remizirati tudi Antena. Kot zanimivost naj omenim da so Portorožani v letošnji sezoni na domačem terenu "prepustili" točke le Hrastu medtem ko so Ljubljančani na domačem terenu še neporaženi. V prvemu delu sezone so namreč doma zgubili le točko proti Agrochemu.

Izmerili smo utrip v obeh taborih in v obeh je bilo čutiti nekoliko zadržanosti. "Letos igramo na način toplo-hladno. Na domačem terenu smo doslej igrali dobro zato smo optimisti. Vsekakor gremo na zmago in tudi Trata je letos v primerjavi z minulimi sezonami premagljiva" je bil jasen Miha Sodec. "Želeli smo si tretjega mesta, ki smo ga praktično izgubili s porazom v Postojni minulo soboto. Ekipi je zato nekoliko padla morala, poleg tega nam bosta v soboto manjkala dva ključna igralca. Vsekakor nas konec tedna čaka težko delo"  je bil ob koncu razgovora nekoliko zaskrbljen Robert Kontič. Ljubitelji balinanja si boste lahko v neposrednem prenosu ogledali tekmo iz Ljubljane med Krimom in Trato. Vabljeni pred male zaslone, vsekakor pa tudi na sama prizorišča v Ljubljani in Portorožu.

   

SUPER LIGA  

Team
Points
1 TRATA 10
2 SKALA 10
3 ZABIČE 10
4 AGROCHEM HRAST 7
5 KRIM 7
6 AIKEA ANTENA 4
7 KOŠANA 0
8 POSTOJNSKA JAMA 0
   

SERIE A  

Team
Points
1 GAGLIANICO 17
2 B.R.B. IVREA 16
3 LA PEROSINA 14
4 BORGONESE 10
5 BELLUNO 9
6 PONTESE 8
7 NOVENTA 7
8 FERRIERA 6
9 CHIAVARESE 2
10 MONDOVI 1
   

PRVA HBL  

Team
Points
1 PULA 15
2 ZRINJEVAC 15
3 ISTRA POREČ 13
4 PAZIN 11
5 METKOVIĆ 9
6 BISTON BRELA 9
7 SOKOL ORBICO 7
8 VARGON 6
9 GORČINA 3
10 LOVRAN 0
   

ELITE 1  

Play off

Team
Points
1 CRO LYON 0
2 SAINT VULBAS 0
3 FONTAINE 0
4 BELARUC LES BAINS 0

Play out

Team
Points
1 AIX LES BAINS 0
2 MONTELIMAR 0
3 MACON 0
4 TARARE 0
   

Statistika obiskov

Slovenia 71.1%Slovenia
United States 13.7%United States
Croatia 11.6%Croatia
France 1%France
Italy 0.7%Italy

Danes: 2
Včeraj: 26
Ta teden: 45
Prejšnji teden: 204
Ta mesec: 907
Prejšnji mesec: 1780
Skupaj: 47875
Real time web analytics, Heat map tracking
© Hegy TV