GTranslate  

slenfrdeit
   

HEGY TV (LIVE)  

   
   

BALINANJE  

   

PETANKA  

30 Jun 2018
CC Slovenija
   
   

Obeta se nam zanimiv konec tedna. V soboto bo na sporedu zadnje kolo rednega dela letošnje balinarske super lige po katerem bomo dobili še četrtega udeleženca končnice državnega prvenstva. Jasno je že, da bo zaključni turnir najboljših štirih ekip že četrtič zapored gostila Trata iz Škofje Loke, ki je kljub dvema spodrsljajema osvojila prvo mesto že pred koncem rednega dela. Drugo pozicijo je zavzel Agrochem iz Nove Gorice, ki je bil v prvi polovici sezone neporažen. Medtem ko so tretji udeleženec final-foura Zabiče, ki trenutno zasedajo tretje mesto, bo četrta vstopnica za final-four "podeljena" šele v soboto. Oči balinarske javnosti bodo uprte v balinarsko dvorano na Belemu križu, kjer bosta merila moči Aikea Antena in Zabiče, ter v balinarsko dvorano na ljubljanskem Rakovniku, kjer se bosta spopadla Krim in Trata.

 

Medtem ko je že znano da Postojnčani zapuščajo superligaško druščino pa se boj za zaključno fazo prvenstva stopnjuje iz kroga v krog. Pred zadnjim krogom rednega dela je tako ostalo le še nekaj kombinacij, ki na nam bodo prinesle četrtega udeleženca letošnje končnice.   Zabičani imajo motiv osvojiti najmanj točko na gostovanju, saj bi si z njo zagotovili željeno tretje mesto na lestvici. Aikea Antena bi si z zmago nad Zabičam lahko zagotovila največ četrto mesto, seveda pod pogojem da Ljubljančani izgubijo dvoboj proti aktualnim državnim prvakom. Krim bi si z zmago nad trinajstkratnimi državnimi prvaki in porazom Zabič proti Anteni lahko zagotovil tretje mesto na lestvici. Za Ljubljančane, ki trenutno zasedajo četrto mesto, ne bo usoden niti poraz proti Trati, ampak bi v tem primeru morala izgubiti ali remizirati tudi Antena. Kot zanimivost naj omenim da so Portorožani v letošnji sezoni na domačem terenu "prepustili" točke le Hrastu medtem ko so Ljubljančani na domačem terenu še neporaženi. V prvemu delu sezone so namreč doma zgubili le točko proti Agrochemu.

Izmerili smo utrip v obeh taborih in v obeh je bilo čutiti nekoliko zadržanosti. "Letos igramo na način toplo-hladno. Na domačem terenu smo doslej igrali dobro zato smo optimisti. Vsekakor gremo na zmago in tudi Trata je letos v primerjavi z minulimi sezonami premagljiva" je bil jasen Miha Sodec. "Želeli smo si tretjega mesta, ki smo ga praktično izgubili s porazom v Postojni minulo soboto. Ekipi je zato nekoliko padla morala, poleg tega nam bosta v soboto manjkala dva ključna igralca. Vsekakor nas konec tedna čaka težko delo"  je bil ob koncu razgovora nekoliko zaskrbljen Robert Kontič. Ljubitelji balinanja si boste lahko v neposrednem prenosu ogledali tekmo iz Ljubljane med Krimom in Trato. Vabljeni pred male zaslone, vsekakor pa tudi na sama prizorišča v Ljubljani in Portorožu.

   

SUPER LIGA  

Team
Points
1 TRATA 24
2 AGROCHEM 20
3 ZABIČE 17
4 KRIM 14
5 AIKEA ANTENA 12
6 SKALA 10
7 HRAST 9
8 POSTOJNSKA JAMA 4
   

SERIE A  

Team
Points
1 B.R.B. IVREA 21
2 LA PEROSINA 21
3 GAGLIANICO 18
4 PONTESE 16
5 FERRIERA 14
6 BORGONESE 13
7 NOVENTA 9
8 MASERA 0
   

PRVA HBL  

Team
Points
1 ZRINJEVAC 51
2 SOKOL 37
3 VARGON 37
4 ISTRA POREČ 32
5 PULA 30
6 BISTON BRELA 29
7 PAZIN 27
8 GORČINA 15
9 MARINIĆI 9
10 PODHUM 0
   

ELITE 1  

Team
Points
1 SAINT VULBAS 30
2 BELARUC LES BAINS 22
3 CRO LYON 17
4 AIX LES BAINS 15
5 FONTAINE 11
6 MACON 1
   

Statistika obiskov

Slovenia 72.4%Slovenia
United States 15.3%United States
Croatia 8.2%Croatia
France 2%France
Italy 0.3%Italy

Včeraj: 88
Ta teden: 157
Prejšnji teden: 322
Ta mesec: 928
Prejšnji mesec: 3089
Skupaj: 38076
Real time web analytics, Heat map tracking
© Hegy TV