GTranslate  

slenfrdeit
   

HEGY TV (LIVE)  

   
   

BALINANJE  

   

PETANKA  

30 Jun 2018
CC Slovenija
   
   

Minuli konec tedna je bilo na sporedu sklepno dejanje evropskega klubskega pokala. V kategoriji članov so najboljše štiri ekipe nastopile v italijanskemu Chieriju, v kategoriji članic pa se je osem ekip merilo na sosednjem Hrvaškem. Med člani je prvič slavil Saint Vulbas, med članicami pa Bievre Isere, ki je v finalu po podaljšku premagal slovenske prvakinje Krim iz Ljubljane.

Saint Vulbas v finalu povozil BRB Ivreo

V polfinalu je BRB Ivrea brez večjih težav izločila Zrinjevac iz Zagreba medtem ko je bil drugi finalist znan šele po dodatnemu razigravanju. V tem so imeli srečnejšo roko Francozi, La Perosina pa bo morala na to lovoriko še malce počakati. Finale se je pričel z zmago francoske štafete, zmagovalec pa je bil odločen že po obeh hitrostnih zbijanjih. Edini dve točki je za Ivreo osvojil Carlo Ballabene v igri bližanja in zbijanja v krog.

Rezultati

POLFINALE

LA PEROSINA (ITA) - SAINT VULBAS (FRA) 11:11 (2:4)
ZRINJEVAC (HRV) - BRB IVREA (ITA) 6:16

FINALE

SAINT VULBAS (FRA) - BRB IVREA (ITA) 12:2

Francozinje zmagale po dodatnemu razigravanju

Žreb je bil tokrat bolj naklonjen slovenskim prvakinjam. V četrtfinalu so za ogrevanje brez večjih težav opravile z ekipo CB Rocher iz Monaka. V polfinalu so nasproti stale hrvaške prvakinje ŠB Čavle, ki se niso predajale do zadnje krogle. Potrebno je bilo odigrati zbrano vse do konca, še posebej ko je dvoboj v "klasiki" tesno izgubila Ana Vorih. Ključ do končne zmage je bila dvojica Nelly Škoberne in Nina Volčina, ki sta zdržali pritisk in popeljala svojo ekipo do finala.

Finale je bil prava balinarska poslastica. Krimovke so na uvodu zmagale v štafeti, po zmagi Laure Škoberne v natančnemu zbijanju ter Nine Volčina v hitrostnemu zbijanju pa so si pred zadnjimi igrami zagotovile dve točki prednosti. Ana Vorih in Sara Jenčič sta v posamični igri klasičino odllično pričeli, proti koncu igralnega časa pa sta pričeli popuščati in prednost je skopnela. Sara se je uspela ponovno odlepiti od nasprotnice, Ana pa je v zadnjem obratu zgrešila dve krogli, kar je botrovalo končnemu remiju. Medtem ko je bila dvojica Laura Škoberne in Mojca Dolenc hitro poražena pa sta ogorčen boj bili Nina Volčina in  Nelly Škoberne, slednjo je kasneje zamenjala Denis Vidmar. Menjale so tudi Francozinje in to celo dvakrat. Nekaj nedopustnega si je privoščilo vodstvo francoske ekipe, saj je ravno v tem dvoboju igralka, ki je bila zamenjana, tik pred koncem ponovno vstopila v igro. Sodniki niso odreagirali, je pa zato skočila naša klop a brez pravega efekta. Na sceno je stopil tehnični delegat, Francoz,  Henri Escallier, ki je enostavno najprej razveljavil obrat ter nato še menjavo. Sodnikom žal ni padlo na glavo da bi zaradi nepravilne menjave z rdečim kartonom igralko pospremili na klop. Kljub "sodniškemu dodatku" petih minut se našima ni uspelo pobrati in sledilo je dodatno razigravanje. V loteriji dveh bližanj v krog in dveh zbijanj balinov so bile bolj zbrane francoske prvakinje.

ČETRTFINALE

KRIM (SLO) - CB ROCHER (MON) 14:4
BUTTRIO (ITA) - KOMIŽA (HRV) 10:8
BIEVRE ISERE (FRA) - ALTINA (SRB) 15:3
ŠB ČAVLE (HRV) - HASANAGA TOKI (TUR) 15:3

POLFINALE

KRIM (SLO) - ŠB ČAVLE (HRV) 10:8
BUTTRIO (ITA) - BIEVRE ISERE (FRA) 6:12

FINALE

KRIM (SLO) - BIEVRE ISERE (FRA) 9:9 (1:2)

   

SUPER LIGA  

Team
Points
1 TRATA 24
2 AGROCHEM 20
3 ZABIČE 17
4 KRIM 14
5 AIKEA ANTENA 12
6 SKALA 10
7 HRAST 9
8 POSTOJNSKA JAMA 4
   

SERIE A  

Team
Points
1 B.R.B. IVREA 21
2 LA PEROSINA 21
3 GAGLIANICO 18
4 PONTESE 16
5 FERRIERA 14
6 BORGONESE 13
7 NOVENTA 9
8 MASERA 0
   

PRVA HBL  

Team
Points
1 ZRINJEVAC 51
2 SOKOL 37
3 VARGON 37
4 ISTRA POREČ 32
5 PULA 30
6 BISTON BRELA 29
7 PAZIN 27
8 GORČINA 15
9 MARINIĆI 9
10 PODHUM 0
   

ELITE 1  

Team
Points
1 SAINT VULBAS 30
2 BELARUC LES BAINS 22
3 CRO LYON 17
4 AIX LES BAINS 15
5 FONTAINE 11
6 MACON 1
   

Statistika obiskov

Slovenia 72.4%Slovenia
United States 15.3%United States
Croatia 8.2%Croatia
France 2%France
Italy 0.3%Italy

Včeraj: 88
Ta teden: 157
Prejšnji teden: 322
Ta mesec: 928
Prejšnji mesec: 3089
Skupaj: 38076
Real time web analytics, Heat map tracking
© Hegy TV