GTranslate  

slenfrdeit
   

HEGY TV (LIVE)  

   
   

BALINANJE  

   

PETANKA  

19 Jun 2019
Liga
22 Jun 2019
DP posamezno
   
   

Statistika obiskov

Slovenia 75.4%Slovenia
United States 10.4%United States
France 5.9%France
Croatia 5%Croatia
Italy 0.7%Italy

Danes: 29
Včeraj: 73
Ta teden: 411
Prejšnji teden: 316
Ta mesec: 1034
Prejšnji mesec: 2603
Skupaj: 57125

Za slovensko balinarsko člansko reprezentanco je enostavno zmanjkalo superlativov. Tudi na letošnjem evropskem prvenstvu so se izbranci selektorja Aleša Škoberneta izjemno izkazali, saj so osvojili kolajne v vseh šestih disciplinah, bili v štirih finalih, na evropski tron pa se je uspelo zavihteti Davorju Janžiču in Juretu Kozjeku v igri dvojic. Najboljša reprezentanca evropskega prvenstva v Alassiu je Italija s tremi zlatimi kolajnami, sledijo ji Slovenija, Francija in Hrvaška. Medalje je osvojilo sedem držav.

 

IGRA V KROG

Dejan Tonejc petič zapored v finalu

Slovenija ima v tej disciplini neverjetno serijo. Od leta 2012 pa vse do danes smo bili finalisti na šestih zaporednih prvenstvih. Tadej Premru enkrat in Dejan Tonejc petkrat. Medtem ko je Tonejcu dvakrat uspel veliki met, v Bahia Blanci leta 2013 in dve leti kasneje na Rijeki je namreč postal svetovni prvak, pa nam na evropskih prvenstvih slavje preprečuje izredni Emanuel Bruzzone, ki je danes osvojil svoj tretji zaporedni naslov evropskega prvaka. Tonejc se je v četrtfinale prebil skozi repasaž, kamor ga je pahnil visok poraz proti Francozu. Potem ko je v četrtfinalu opravil s Srbom Butorcem, je v polfinalu vrnil udarec Sebastienu Morguesu in se uvrstil v veliki finale. V finalu je držal razliko dveh točk vse do konca sedmega obrata, ko je Bruzzone uspel izenačiti. Po Dejanovi napaki v zadnjem obratu je bilo jasno da Italijan ne bo iz rok izpustil ponujene priložnosti.

ČETRTFINALE

 • Sebastien Mourgues (FRA) - Tomislav Kolobarić (CRO) 26:20
 • Srđan Butorac (SRB) - Dejan Tonejc (SLO) 20:25
 • Emanuele Bruzzone (ITA) - Csaba Fodor (HUN) 26:11
 • Fabien Peyret (MON) - Arti Lindvest (EST) 25:17

POLFINALE

 • Sebastien Mourgues (FRA) - Dejan Tonejc (SLO) 26:31
 • Emanuele Bruzzone (ITA) - Fabien Peyret (MON) 25:18

FINALE

 • Dejan Tonejc (SLO) - Emanuele Bruzzone (ITA) 26:27

POSAMEZNO KLASIČNO

Premagan urok dodatnega obrata

Jure Kozjek je velemojster posamične igre klasično. Skozi predtekmovanje se je sprehodil in se kot zmagovalec skupine uvrstil v četrtfinale. Črnogorec Miroslav Petković se je izkazal kot zelo zahtevni nasprotnik. Kozjeku igra ni stekla a je imel kljub temu prednost na semaforju. Sledil je preobrat in že je kazalo da bo slovenski reprezentant že drugič zapored na evropskih prvenstvih ostal praznih rok. Z nekoliko hitrejšo igro in predvsem odličnim bližanjem je uspel dohiteti Petkovića in izsiliti dodatni obrat. Glede na izkušnje zadnjih let nismo bili ravno uspešni v obratih, ki se ne morejo razveljaviti z zadetim balinom. Juretu je to uspelo dvakrat, prvič proti Črnogorcu, drugič pa v polfinalu proti Francozu Majorelu. Majorel je imel pobudo skozi ves dvoboj, a je trikratni sevtovni prvak zmogel še en preobrat, preobrat za finale. V finalu je nekoliko zmanjkalo moči, potrebno pa je priznati da je Matteo Mana odigral odlično in zasluženo osvojil svoj prvi naslov.

ČETRTFINALE

 • Nicolas Laugier (MON) - Matteo Mana (ITA) 3:10
 • Yilmaz Duran (TUR) - Xavier Majorel (FRA) 4:11
 • Pero Ćubela (HRV) - Dario Stojčić (BIH) 13:2
 • Jure Kozjek (SLO) - Miroslav Petković (MNE) 10:9

POLFINALE

 • Xavier Majorel (FRA) - Jure Kozjek (SLO) 8:9
 • Matteo Mana (ITA) - Pero Ćubela (CRO) 13:1

FINALE

 • Jure Kozjek (SLO) - Matteo Mana (ITA) 5:11

DVOJICE

Svetovna prvaka sta tudi evropska prvaka

Davor Janžič in Jure Kozjek sta v Alassiu nastopila kot aktualna svetovna prvaka v tej kraljevski disciplini. V četrtfinale sta se prebila skozi repasaž, dvojica Francije je bila namreč v predtekmovalni skupini preveč razigrana. Že v četrtfinalu sta ju čakala Daniele Grosso in Luca Melignano, rivala iz Italije. Tudi ta obračun je bil za gledalce z močnimi živci, izid je bil vseskozi tesen, na koncu sta popustila Italijana in kolajna je bila tu. V polfinalu Hrvata Tadić in Guštin nista nudila večjega odpora, v finalu pa zopet Francoza Grail in Benoit. Že v prvem obratu Slovenca nista izkoristila ponujene priložnosti, Janžič je zgrešil vse tri krogle. Po zaostanku za štiri točke se je dvoboj pričel odvijati po slovenskih notah, bolj ko se je bližal konec igralnega časa, bolj se je tanjšala francoska prednost. V zadnjem obratu Grail ni uspel zadeti balina in izsiliti dodatni obrat, te priložnosti pa Slovenca nista izpustila iz rok. Janžič in Kozjek sta tako ponovila uspeh iz leta 2012, ko sta slavila na evropskemu prvenstvu v Pazinu, za Janžiča pa je to že tretji evropski naslov v tej disciplini.

ČETRTFINALE

 • SRBIJA (Milaković / Butorac) - ŠVICA (Gamouch / Franchini) 9:2
 • ITALIJA (Grosso / Melignano) - SLOVENIJA (Janžič / Kozjek) 7:8
 • HRVAŠKA (Tadić / Guštin) - ESTONIJA (Lindvest / Tiks) 13:0
 • FRANCIJA (Grail / Benoit) - MONAKO (Garcia / Bresciano) 13:3

POLFINALE

 • SRBIJA (Milaković / Butorac) - FRANCIJA (Grail / Benoit) 3:9
 • SLOVENIJA (Janžič / Kozjek) - HRVAŠKA (Tadić / Guštin) 13:1

FINALE

 • FRANCIJA (Grail / Benoit) - SLOVENIJA (Janžič / Kozjek) 7:8

ŠTAFETA

Evropsko zlato ostaja neosvojeno

Slovenska štafeta še nikdar ni slavila na evropskih prvenstvih. Anže Petrič in Aleš Borčnik sta se pričkovano zavihtela med najboljše štiri, v polfinalu pa je zmanjkalo nekaj zbranosti. Po treh zaporednih srebrnih kolajnah na prvenstih stare celine sta se morala slovenska šampiona tokrat zadovoljiti z bronom. Slavila je italijanska štafeta v enaki zasedbi kot leta 2012 v Pazinu.

POLFINALE

 • SLOVENIJA (Borčnik / Petrič) - ITALIJA (Ferrero / Rogero) 48:53
 • FRANCIJA (Chirat / Marsens) - HRVAŠKA (Miličević / Živolić) 54:52

FINALE

 • ITALIJA (Ferrero / Rogero) - FRANCIJA (Chirat / Marsens) 59:55

HITROSTNO ZBIJANJE

Aleš Borčnik poražen v finalu

Tudi v hitrostnemu zbijanju ni bilo večjih presenečenj, morda celo največje to, da na delu nismo videli Hrvata Lea Brnića. Vsekakor so bili polfinalisti pričakovani, Borčnik pa je po uspehu na Sredozemskih igrah ponovno napadel tudi evropsko zlato. V polfinalu je za las ugnal Italijana Maura Rogera, v finalu pa je Francozu Chiratu pariral le prvi dve minuti, nato pa je sledilo preveč napak. Francoski reprezentant je bil danes pač neulovljiv, saj je edino kroglo zgrešil šele v zadnji minuti.

POLFINALE

 • Aleš Borčnik (SLO) - Mauro Rogero (ITA) 43:42
 • Alexandre Chirat (FRA) - Marino Miličević (CRO) 44:37

FINALE

 • Aleš Borčnik (SLO) - Alexandre Chirat (FRA) 44:49

NATANČNO

Janžič obstal v polfinalu

Aktualni svetovni prvak Davor Janžič je odlično opravil svoje delo v kvalifikacijskih serijah, saj je dosegel najboljši seštevek predtekmovanja. V polfinalu mu je nasproti stal bodoči soigralec pri Ivrei Daniele Grosso. Davor je prvi dve poziciji uspešno zadel, potem pa se mu je ustavilo. Na srečo tudi Grosso ni bil preveč razpoložen in slovenski reprezentant bi ga lahko prehitel z zadnjim metom za pet točk. Žal je Davorjeva krogla pristala na robu tepiha in tekmovanja je bilo zanj konec. V velikem finalu je zasluženo slavil Hrvat Pero Ćubela.

POLFINALE

 • Davor Janžič (SLO) - Daniele Grosso (ITA) 11:15
 • Pero Ćubela (CRO) - Ivan Galić (BIH) 22:15

FINALE

 • Daniele Grosso (ITA) - Pero Ćubela (CRO) 11:21

   

SUPER LIGA  

Team
Points
1 TRATA 26
2 ZABIČE 22
3 SKALA 21
4 AGROCHEM HRAST 16
5 KRIM 11
6 AIKEA ANTENA 10
7 POSTOJNSKA JAMA 3
8 KOŠANA 3
   

SERIE A  

Team
Points
1 B.R.B. IVREA 30
2 LA PEROSINA 30
3 GAGLIANICO 28
4 BORGONESE 20
5 PONTESE 20
6 BELLUNO 17
7 FERRIERA 14
8 NOVENTA 10
9 CHIAVARESE 8
10 MONDOVI 3
   

PRVA HBL  

Team
Points
1 PULA 41
2 ISTRA POREČ 41
3 ZRINJEVAC 37
4 SOKOL ORBICO 29
5 BISTON BRELA 27
6 METKOVIĆ 27
7 PAZIN 27
8 VARGON 25
9 LOVRAN 6
10 GORČINA 4
   

ELITE 1  

Play off

Team
Points
1 SAINT VULBAS 18
2 BALARUC LES BAINS 12
3 CRO LYON 9
4 FONTAINE 2

Play out

Team
Points
1 MONTELIMAR 15
2 AIX LES BAINS 13
3 MACON 7
4 TARARE 6
   
Real time web analytics, Heat map tracking
© Hegy TV