GTranslate  

slenfrdeit
   

HEGY TV (LIVE)  

   
eurochamp
   

BALINANJE  

21 Sep 2019
Elite 1
21 Sep 2019
Prva liga
24 Sep 2019
SP U18/U23
25 Sep 2019
SP U18/U23
26 Sep 2019
SP U18/U23
27 Sep 2019
SP U18/U23
28 Sep 2019
Elite 1
28 Sep 2019
Prva liga
28 Sep 2019
SP U18/U23
29 Sep 2019
Prva liga
   

PETANKA  

20 Sep 2019
EP člani
21 Sep 2019
EP člani
22 Sep 2019
EP člani
28 Sep 2019
Liga - final four
03 Okt 2019
EP - U23
04 Okt 2019
EP - U23
05 Okt 2019
EP - U23
05 Okt 2019
TOUR dvojice
06 Okt 2019
EP - U23
   
   

Statistika obiskov

Slovenia 79.8%Slovenia
United States 12.1%United States
Croatia 4.9%Croatia
Italy 0.4%Italy
France 0.2%France

Danes: 15
Včeraj: 48
Ta teden: 317
Prejšnji teden: 760
Ta mesec: 1524
Prejšnji mesec: 1578
Skupaj: 62292

Balinarska Zveza Slovenije se je znašla pred novo prelomnico v svoji zgodovini delovanja. Temu momentu je botroval nepričakovani predčasni odstop dosedanjega predsednika Sandija Kofola, ki mu bi mandat potekel prihodnje leto. Z njim so svoje odstope podali tudi vsi ostali nosilci funkcij, tako da bo 1. julija letos na sporedu izredna volilna skupščina, kjer bo skupščina izvolila nove organe Zveze za naslednji štiriletni mandat.

Sandi Kofol je bil drugi predsednik Balinarske Zveze Slovenije, ki je to mesto zasedel koncem leta 2011, najprej kot vršilec dolžnosti po smrti dotedanjega predsednika Jožeta Rebca, po redni volilni skupščini spomladi leta 2012 pa je nastopil svoj prvi mandat. Velik poudarek je namenil državnim selekcijam in delu z mladimi, v njegovemu obdobju pa se je BZS izkazala kot odličen organizator balinarskih mednarodnih dogodkov katerih vrhunec je bila zagotovo izjemna organizacija evropskega članskega prvenstva v Kopru leta 2014. Slovensko balinanje ima 215 osvojenih kolajn, od tega 81 kolajn v obdobju 2012-2018.  Kljub službenim obveznostim se je udeleževal vseh svetovnih in evropskih prvenstev, tudi v vlogi reprezentančnega psihologa,  v Bahia Blanci pa je bil leta 2013 izvoljen v izvršni odbor FIB. Zagovarjal je demokratičen pristop pri vodenju Zveze, to pa pomeni da podajanje idej ni dovolj, podane ideje je potrebno tudi izpeljati. To je bilo praktično omogočeno vsakomur, ki je to želel.  Tako je na plodna tla padla tudi ideja o spletnih prenosih, ki jo je Kofol skupaj z izvršnim odborom podprl, izvedba pa je jasno ostala meni. Teh primerov je bilo premalo, več je bilo polen pod nogami kar je med drugim bržkone botrovalo odstopu iz osebnih razlogov.

Primož Marinko vložil kandidaturo

Edini evidentirani kandidat za predsednika Balinarske Zveze Slovenije prihaja iz Ankarana.  Primož Marinko se je nad balinanjem že kot mladinec navdušil v Balinarskemu klubu Hrvatini, svojo balinarsko pot pa je nadaljeval pri Anteni, Trti in nazadnje pri Marjetici Koper. Leta 2011 je zasedel mesto sekretarja pri OBZ Slovenska Istra, od leta 2012 pa je tudi član izvršnega odbora BZS. Leta 2017 je postal član športne komisije FIB, ki vodi vsa mednarodna prvenstva, izkazal pa se je pri dveh velikih projektih v Kopru in sicer pri izvedbi evropskega članskega prvenstva leta 2014 ter izvedbi dobrodelne balinarske prireditve "Dobrodelno balincanje" leta 2016 skupaj z Zvezo prijateljev mladine Slovenije. Od leta 2014 je tudi član Športne Zveze Koper. Skratka izkušenj kar nekaj, načrtov pa tudi ne manjka.

Čaka nas ogromno dela

V mojem programu je zapisano veliko stvari, tudi take, ki se jih ne da izpeljati v štirih letih, jih je pa potrebno začrtati v našo skupno vizijo. V prvi meri moramo dvigniti nivo delovanja Zveze, ki mora delovati kot servis svojemu članstvu. Na to se navezuje prevetritev vseh aktov Zveze, reorganizacija tekmovanj, tu mislim predvsem na izboljšavo tekmovanj v državnih ligah, na reorganizacijo državnih prvenstev in pokalnega tekmovanja, ki so z leti postala dolgočasna in nezaniiva. Zato vztrajam, da se postavi nova tekmovalna komisija, ki bo kos svoji nalogi. Posodobiti je potrebno tudi sistem odškodnin pri prestopih igralk in igralcev. Veliko dela nas čaka tudi na področju marketinga, promocije in na segmentu prepoznavnosti naše športne panoge. Zato bomo nekaj sredstev namenili tudi obnovi obstoječe snemalne opreme, da bomo lahko še lažje promovirali naše evente.  Vsekakor delo z mladimi ostaja ena izmed prioritet, potrebno pa bo kaj postoriti tudi na dvigu množičnosti, predvsem na področjih, kjer je balinanje manj poznano.  Izkoristiti moram programe Športne Zveze Slovenije in OKS, ki veliko pozornosti namenjajo rekreaciji celotne populacije. Pomemben segment naše družbe so tudi invalidi zato menim, da tega področja ne smemo zanemariti.

S ciljem povečanja števila mladih balinarjev in promocije samega športa vidim kot možnost sodelovanje z Zvezo Prijateljev mladine Slovenije, ki tesno sodeluje tudi z Rdečim križem Slovenije. Skupaj z zvezo se bomo povezali v projektu, ki mladim iz socialno ogroženih družin omogoča brezplačna letovanja. Tukaj lahko kot zveza sodelujemo pri sofinanciranju letovanj, pri pomoči za izgradnjo balinišč v centrih letovanj in posledično z zapolnitvijo in popestritvijo samih programov letovanj otrok. Na tak način bomo na počitnicah aktivno predstavljali balinanje. Podoben prijem je pred leti že vzpostavila Nogometna zveza Slovenije.

Zavzemati se bomo morali za povečanje sodelovanja z OKS in Fundacijo za šport, saj smo od omenjenih dveh organizacij praktično finančno odvisni. Kot strokovna nacionalna športna zveza ne smemo pozabiti na tesnejše sodelovanje z Univerzami (UP in Univerza v Ljubljani), kjer lahko s pomočjo strokovnjakov dvignemo pripravljenost samih športnikov ter na primeren način izobrazimo nov trenerski kader, ki bo lahko znanje predajal v naslednje generacije. Sistem šolanja, izobraževanja in izpopolnjevanja kadra je bistven! Tukaj bi rad poudaril, da moramo preiti izven balinarskih okvirov in se pričeti povezovati z drugimi športnimi panogami s ciljem po dvigu pripravljenosti samih balinarjev na največjih tekmovanjih. Povezovanje s športnimi zvezami in občinami je pomembno zaradi širjenja balinanja in organizacije različnih dogodkov. Prek svojih predstavnikov moramo ohraniti in povečati svoje delovanje ter vpliv v mednarodnih balinarskih organizacijah (FIB in FEB). V naslednjem mandatnem obdobju bo povečanje števila mednarodnih funkcionarjev med primarnimi nalogami. Pomembno bo tudi povezovanje s preostalimi nacionalnimi zvezami, pa tudi sorodnimi. Tu mislim na nadaljevanje sodelovanja z Zvezo društev petanke Slovenije in ob primernem dogovoru morda celo na morebitno združitev, saj smo v mednarodnem merilu skupaj že pod okriljem C.M.S.B.

Državne reprezentance so vrh ledenika

Balinanje je ena izmed najuspešnejših športnih panog v Sloveniji. Državne reprezentance predstavljajo pomemben segment delovanja BZS tako na organizacijskem, finančnem kot promocijskem področju. Nadaljevati bo potrebno z vlaganjem v vse kategorije reprezentanc, tako finančno, strokovno in organizacijsko, da bomo lahko ohranili status ene izmed najuspešnejših balinarskih nacij. Zavrteti bo potrebno segment dela, saj morajo biti reprezentance vrh ledenika in ne temelj celotnega delovanja zveze.

Nacionalni balinarski center ni utopija

Po vzoru nekaterih večjih nacionalnih športnih zvez je pomembna pridobitev nacionalnega, pripravljalnega centra, kjer se bodo lahko vsi balinarji pripravljali na večja mednarodna tekmovanja, kjer bomo lahko organizirali tečaje in izobraževanja, športne priprave mladih ter organizirali večja mednarodna tekmovanja. V mandatnem obdobju 2019-2023 bomo pričeli z preučitvijo oziroma pripravo dokumentacije in pridobivanja sredstev za izgradnjo centra.

K sodelovanju vabim vse

Negativizem se je dobro zažrl v balinarsko javnost in ga bo potrebno obrniti v pozitivo,  predvsem z večjim  in aktivnejšim vključevanjem v delovanje območnih zvez in klubov. K sodelovanju bodo povabljeni vsi, ki si tega želijo in so pripravljeni aktivno in konstruktivno sodelovati pri samem delovanju. Posamezniki, klubi in območne zveze morajo pridobiti na pomembnosti ter biti aktivno vključeni v same procese delovanja zveze. Kot sem že omenil so ključnega pomena vitalne komisije, še posebej tekmovalna. Želim si, da bi tekmovalno komisijo prevzel Gregor Moličnik, sodniško komisijo Stane Žavbi, z vodenjem strokovnega sveta pa bi nadaljeval Franc Miklavčič. Še bolj pomembne bodo zamenjave članstva znotraj posameznih komisij, saj si želim da mesta zasedejo tisti, ki imajo voljo do dela in niso kot člani zapisani le na papirju.

 

   

SUPER LIGA  

Team
Points
1 TRATA 0
2 MARJETICA KOPER 0
3 AGROCHEM HRAST 0
4 KRIM 0
5 AIKEA ANTENA 0
6 KOŠANA 0
7 SKALA 0
8 POSTOJNSKA JAMA 0
9 ZABIČE 0
10 ILIRSKA BISTRICA 0
   

SERIE A  

Team
Points
1 BORGONESE 0
2 PONTESE 0
3 LA PEROSINA 0
4 B.R.B. IVREA 0
5 NOVENTA 0
6 FERRIERA 0
7 GAGLIANICO 0
8 ROSTA 0
   

PRVA HBL  

Team
Points
1 VARGON 0
2 ZRINJEVAC 0
3 ISTRA POREČ 0
4 MARINIĆI 0
5 PAZIN 0
6 SOKOL ORBICO 0
7 PULA 0
8 BISTON BRELA 0
9 METKOVIĆ 0
10 PRIMOŠTEN 0
   

ELITE 1  

Skupina 1

Team
Points
1 SAINT VULBAS 0
2 MONTELIMAR 0
3 FONTAINE 0
4 GAP 0

Skupina 2

Team
Points
1 CRO LYON 0
2 AIX LES BAINS 0
3 ROMANS 0
4 BALARUC LES BAINS 0
   
Real time web analytics, Heat map tracking
© Hegy TV