GTranslate  

slenfrdeit
   
   

HEGY TV (LIVE)  

23 Nov 2019
14:45 -
Skala - Agrochem Hrast
30 Nov 2019
14:45 -
Trata - Skala
01 Dec 2019
09:00 -
GDP Slovenija OPEN
07 Dec 2019
14:45 -
Marjetica Koper - Krim
14 Dec 2019
14:45 -
Postojnska jama - Marjetica Koper
   
worldchamp
   

BALINANJE  

23 Nov 2019
Prva HBL
23 Nov 2019
Serie A
23 Nov 2019
Super liga
30 Nov 2019
Prva HBL
30 Nov 2019
Serie A
30 Nov 2019
Super liga
07 Dec 2019
Prva HBL
07 Dec 2019
Serie A
07 Dec 2019
Super liga
14 Dec 2019
Super liga
   

PETANKA  

18 Nov 2019
SP članice + U18
19 Nov 2019
SP članice + U18
20 Nov 2019
SP članice + U18
21 Nov 2019
SP članice + U18
22 Nov 2019
SP članice + U18
23 Nov 2019
SP članice + U18
29 Nov 2019
Evropski pokal
30 Nov 2019
Evropski pokal
01 Dec 2019
Evropski pokal
   
   

Statistika obiskov

Slovenia 82.4%Slovenia
United States 8.8%United States
Croatia 5.3%Croatia
Bosnia And Herzegovina 0.3%Bosnia And Herzegovina
Ireland 0.3%Ireland

Danes: 85
Včeraj: 268
Ta teden: 85
Prejšnji teden: 899
Ta mesec: 3733
Prejšnji mesec: 2987
Skupaj: 71357

Slovenska ženska reprezentanca se iz tretjega evropskega prvenstva, ki je bilo v italijanskemu Saluzzu, vrača domov z dvema osvojenima kolajnama. Na tretjem evropskem prvenstvu sta za veselje v slovenskemu taboru poskrbeli Denis Vidmar ter debitantka Sara Jenčič. Obe sta osvojili svoji prvi odličji na velikih tekmovanjih skupaj pa devetindvajseto in trideseto za slovensko žensko balinanje ter po lanskemu neuspehu prekinili post slovenskih balinark. 

 

Posebno športno zgodbo, ki bi jo lahko poimenovali tudi z naslovom "Iz pekla do raja" je spisala dolgoletna reprezentantka Denis Vidmar, balinarka leta v sezoni 2005 in bržkone tudi v sezoni 2015,  ki zadnja leta obvladuje domačo sceno z številnimi osvojenimi naslov državne prvakinje. Štirikrat v klasiki, po dvakrat v natančnemu zbijanju in v igri parov ter enkrat v igri bližanja in zbijanja v krog, skupaj devet naslovov, temu pa je potrebno prišteti še ekipne lovorike, ki jih kot članici ljubljanskega  Krima ne manjka.

 

Denis Vidmar je za slovensko reprezentanco na velikih tekmovanjih prvič nastopila leta 2010 in sicer na sedmem svetovnemu prvenstvu v francoskemu Saint Vulbasu. V disciplini natančnega zbijanja se je z 11 točkami prebila skozi kvalifikacije, nato pa v boju za finale z šestimi doseženimi točkami osvojila končno deveto mesto. Drugi nastop je zabeležila na prvem evropskem prvenstvu v Rogaški Slatini leta 2011. Selektor Milan Bozovičar ji je tokrat namenil nastop v klasični igri posamezno. Denis je najprej zabeležila poraz proti Francozinji Millet, nato pa še nepričakovano izgubila proti Bolgarki Yordanovi ter končala s tekmovanjem že v predtekmovanju. Osmo svetovno prvenstvo je bilo na sporedu leta 2012 v turški Manisi. Tudi na tem prvenstvu je Denis nastopila v klasiki. Tokrat je odlično nastopila v predtekmovanju, kljub temu da se je morala reševati v repesažu. Najprej je kravato zavezala Črnogorki Boškovićevi, nato tesno z rezultatom 12:13 izgubila proti Italijanki Caterini Venturini, v repesažu pa ugnala Argentinko Bollatijevi. Četrtfinalni nastop se ji ni najbolje posrečil, osvojitev kolajne pa ji je preprečila Alžirka Aissioui. Leto dni kasnje je sledil nastop na drugemu evropskemu prvenstvu in sicer v Komiži na hrvaškemu otoku Visu. Selektor ji je tokrat namenil nastop v igri parov skupaj z debitantko Marušo Tinto. Za preboj v četrtfinale sta morali dvakrat premagati črnogorsko dvojico, gladko pa sta izgubili z Hrvaticami. V četrtfinalu sta naleteli na izredno rapoloženi reprezentantki Srbije, ki sta kasneje postali celo evropski prvakinji. Deveto svetovno prvenstvo v francoskemu Maconu lani je bil za Denis že peti nastop na velikih tekmovanjih. Prvič je imela možnost nastopiti v dveh disciplinah in sicer v klasični igri posamezno ter v igri parov skupaj z debitantko Polono Zule. V klasiki se je kljub dvema zmagama v predtekmovanju najprej proti Italijanki Mandoli ter nato Švicarki Briachettijevi zaradi poraza proti Maročanki Targhoui morala reševati v repesažu, kjer jo je ponovno čakala Mandola. V drugo se naši reprezentantki ni izšlo vse po načrtih in je končala s tekmovanjem. V igri parov sta z Polono v predtekmovanju najprej opravila Švicarkama in nato še z Turkinjama ter se gladko uvrstila v četrtfinale, kjer sta naleteli na reprezentantki Maroka in po tesnem porazu končali s tekmovanjem. Na tem prvenstvu, na kateremu smo prvič ostali praznih rok,  je žensko balinarsko reprezentanco zadnjič vodil selektor Milan Bozovičar.

V letošnji sezoni je žensko reprezentanco prevzel nekdanji reprezentant Jure Rijavec, ki je Vidmarjevi na tretjem evropskemu prvenstvu namenil nastop v klasični igri posamezno. Denis je v svojemu šestemu nastopu na velikih tekmovanjih delovala zelo odločno, poleg tega pa je bila med nosilkami, saj je na zadnjemu evropskemu Tadeja Sodec osvojila naslov evropske prvakinje v tej disciplini. Prva nasprotnica Latvijka Victoria Lele je poskrbela le za lažje ogrevanje, saj je Denis dvoboj končala ekspresno v tridesetih minutah, jasno da z zavezano kravato.  Drugi dvoboj je imel dodatno težo, saj je nasproti stala Bolgarka Trayana Yordanova, znanka iz Rogaške Slatine. Dvoboj zagotovo ni bil lahek, saj je Bolgarka pokazala da zna balinati. A samo to je bilo bilo tokrat premalo, saj je slovenska reprezentantka znala zadržati mirno roko in se z zmago uvrstiti v četrtfinale prvenstva. Reprezentantka Srbije, Dušica Orlović je bila zadnja ovira do prve kolajne. Denis je imela vseskozi pobudo na igrišču a si večje prednosti ni uspela priigrati. Pri rezultatu 7:7 je Srpkinja le popustila in Denis je v dveh obratih uspelo osvojiti preostalih šest točk. Veselje v slovenskemu taboru je bilo nepopisno, še posebej ker je slabo uro prej prvo slovensko kolajno na tem prvenstvu osvojila debitantka Sara Jenčič. Polfinalni obračun je bil na sporedu v večernih urah, nasproti pa izredna in nepopustljiva hrvaška balinarka Nives Jelovica, tisti ki dalj časa spremljate žensko balinanje jo poznate tudi pod priimkoma Martinaš in Mladenić. Denis je šla v boj sproščeno in brez bremena a moramo priznati, da je bila hrvaška reprezentantka tokrat enostavno boljša. Še bolj pomembno je dejstvo, da je Denis osvojila svojo prvo kolajno na velikih tekmovanjih in s tem dokazala da se vztrajnost vedno splača. Prepričan sem, da ta prva osvojena kolajna za Denis ni zadnja, zato le pogumno naprej!


Rezultati - posamezno klasično 

Predtekmovanje - skupina I

 • Trayana Yordanova (BOL) - Anastasia Gordeeva (RUS) 13:2
 • Denis Vidmar (SLO) - Victoria Lele (LAT) 13:0
 • Anastasia Gordeeva (RUS) - Victoria Lele (LAT) ?
 • Trayana Yordanova (BOL) - Denis Vidmar (SLO) 7:12
 • Repesaž: Anastasia Gordeeva (RUS) - Trayana Yordanova (BOL) 2:13

Četrtfinale

 • Nives Jelovica (HR) - Iveta Vilhanova (SVK) 13:0
 • Jennifer Gomez (FRA) - Cristina Soler (ŠPA) 13:9
 • Denis Vidmar (SLO) - Dušica Orlović (SRB) 13:7
 • Caterina Venturini (ITA) - Trayana Yordanova (BOL) 13:1

Polfinale 

 • Nives Jelovica (HR) - Denis Vidmar (SLO) 13:2
 • Jennifer Gomez (FRA) - Caterina Venturini (ITA) 5:11

Finale

 • Nives Jelovica (HR) - Caterina Venturini (ITA) 10:13

Druga junakinja v slovenski izbrani vrsti je debitantka Sara Jenčič, članica ljubljanske Svobode.  Čeprav je svoj edini naslov državne prvakinje osvojila lani v natančnemu zbijanju ji igra bližanja in zbijanja v krog zelo leži, saj je v tej disciplini najboljša v državni ligi. To je uvidel tudi novi selektor in ji zaupal pomembno nalogo v njenem prvem nastopu v majici z državnim grbom. Sara je na igrišču delovala kot da je to njen deseti nastop na velikih tekmovanjih, ovire na poti do odličja pa so padale kot za stavo. Za začetek mlada igralka Monaka Estelle Abelfo, za preboj v četrtfinale prvenstva pa še Črnogorka Valentina Nikolić. V četrtfinalu proti Švicarki Marie Franchini je Sara pričela nekoliko zadržano a nadaljevala vsekakor zelo zrelo, kljub temu da je bilo na njenih ramenih veliko breme kajti pred njenim četrtfinalnim nastopom smo iz konkurence za kolajne izpadli že v štirih disciplinah. Prednost na semaforju se je višala iz obrata v obrat in prva kolajna je bila tu. V večernemu polfinalnemu obračunu proti Francozinji Brune Le Noblet nas je Sara ponovno navdušila s svojo mirnostjo in zanesljivostjo. Brez kompromisa se je podala v boj za finale in Francozinji ni popustila niti za trenutek. Znala se je zbrati in na koncu zadržati prednost, ki si jo je prigarala tekom dvoboja. Finalni dvoboj je bil zgodba zase. Italijanka Barbara Zurini je skozi prvenstvo igrala odlično a so se tudi njej v določenih trenutkih finala zatresle roke. Sara ponujenih priložnosti žal ni izkoristila, zato je bil poraz neizbežen. V slovenskemu taboru se lahko pohvalimo z več osvojenimi kolajnami, ki so jih osvajale debitantke na velikih tekmovanjih. Kot prvi sta to bili Marija Borčnik in  Marija Horvat leta 1997, pa Nina Sodec leta 2000, Petra Pivk leta 2004, Tadeja Sodec leta 2006, Nina Novak leta 2009, Ana Vorih leta 2011 ter kot zadnja Sara Jenčič letos.

Rezultati - igra v krog

Predtekmovanje - skupina III

 • Estelle Abelfo (MON) - Sara Jenčič (SLO) 16:23
 • Valentina Nikolić (ČG) - Deniz Demir (TUR) 17:10
 • Estelle Abelfo (MON) - Deniz Demir (TUR) 14:18 
 • Sara Jenčič (SLO) - Valentina Nikolić (ČG) 23:11
 • Repesaž: Deniz Demir (TUR) - Valentina Nikolić (ČG) 14:11

Četrtfinale 

 • Brune Le Noblet (FRA) - Deniz Demir (TUR) 19:12
 • Nataša Antonjak (SRB) - Cejudo Yaritza (ŠPA) 21:14
 • Sara Jenčič (SLO) - Marie Franchini (ŠVI) 20:12
 • Barbara Zurini (ITA) - Carrolina Bajrić (HR) 28:13

Polfinale

 • Brune Le Noblet (FRA) - Sara Jenčič (SLO) 18:22
 • Nataša Antonjak (SRB) - Barbara Zurini (ITA) 21:23

Finale

 • Sara Jenčič (SLO) - Barbara Zurini (ITA) 16:20


Ostalim dekletom letošnje zasedbe se ni izšlo vse po načrtih. Ana Vorih, Helena Ludvik in najmlajša Nina Volčina so imele vsaka po dve priložnosti. V štafeti in hitrostnemu zbijanju smo obstali v četrtfinalu, prav tako v natančnemu zbijanju v kateremu je bila Helena Ludvik zelo blizu finala štirih najboljših, dvojica pa je izpadla v predtekmovanju potem ko je najprej kot edina na tem prvenstvu premagala Francijo, nato pa po nepričakovanmu porazu proti Švici v repesažu klonila v drugemu dvoboju proti Francozinjema, ki sta kasneje postali evropski prvakinji.


Rezultati - dvojice

Predtekmovanje - skupina II

 • Slovenija (Vorih/Ludvik) - Francija (Marie/Amar) 13:7
 • Švica (Franchini/Neuhaus) - Slovenija (Vorih/Ludvik) 13:2
 • RepesažSlovenija (Vorih/Ludvik) - Francija (Marie/Amar) 4:5

Četrtfinale

 • Švica (Franchini/Neuhaus) - Hrvaška (Vlahek/Grubiša) 1:10
 • Srbija (Antonjak/Šajić) - Francija (Marie/Amar) 7:10
 • Monako (Abelfo/Samarati) - Turčija (Geridönmnez/Demir) 9:8
 • Črna gora (Sindik/Šujica) - Italija (Basei/Falconieri) 3:13

Polfinale

 • Monako (Abelfo/Samarati) - Hrvaška (Vlahek/Grubiša) 5:13
 • Francija (Marie/Amar) - Italija (Basei/Falconieri) 11:1

Finale

 • Hrvaška (Vlahek/Grubiša) - Francija (Marie/Amar) 4:13

Rezultati - natančno zbijanje 

Četrtfinale

 • Caterina Venturini (ITA) - 17
 • Nataša Antonjak (SRB) - 15
 • Jessica Samarati (MON) - 13
 • Suzy Marie (FRA) - 9 / 19
 • Emin Dursun (TUR) - 9 / 11
 • Helena Ludvik (SLO) - 9 / 6 (v kvalifikacijah 17 točk)
 • Trayana Yordanova (BOL) - 9 / 4
 • Nives Jelovica (HR) - 8
 • Cristina Soler (ŠPA) - 8
 • Andjelka Šujica (ČG) - 

Finale

 • Caterina Venturini (ITA) - 16
 • Suzy Marie (FRA) - 14
 • Jessica Samarati (MON) - 6
 • Nataša Antonjak (SRB) - 6

Rezultati - hitrostno zbijanje

Četrtinale

 • Barbara Barthet (FRA) - 43/46
 • Virginia Venturini (ITA) - 41/46
 • Inci Ece Öztürk (TUR) - 32/42
 • Rozmarija Karuza (HR) - 31/44
 • Nina Volčina (SLO) - 29/42
 • Jessica Samarati (MON) - 24/43
 • Iullia Shafenkova (RUS) - 4/46

Polfinale

 • Barbara Barthet (FRA) - 44/46
 • Inci Ece Öztürk (TUR) - 35/42
 • Virginia Venturini (ITA) - 34/46
 • Rozmarija Karuza (HR) - 25/44

Finale

 • Barbara Barthet (FRA) - Inci Ece Öztürk (TUR) 45/47 : 33/42

Rezultati - štafeta

Četrtfinale

 • Francija (Barthet/Fabry) - 46/54
 • Turčija (Öztürk/Geridömnez) - 44/53
 • Italija (Venturini V./Traversa) - 41/56
 • Hrvaška (Bajrić C./Bajrić V.) - 38/54
 • Slovenija (Volčina/Vorih) - 27/50
 • Monako (Samarati/Abelfo) - 22/49
 • Rusija (Shafenkova/Gardeeva) - 8/50

Polfinale

 • Francija (Barthet/Fabry) - 45/55
 • Italija (Venturini V./Traversa) - 40/56
 • Turčija (Öztürk/Geridömnez) - 36/52
 • Hrvaška (Bajrić C./Bajrić V.) - 35/55

Finale

 • Francija (Barthet/Fabry) - Italija (Traversa/Virginia V.) 47/56 : 42/56

Kolajne je osvojilo sedem držav, najsupešnejše pa so bile Francozinje in Italijanke. Prvi dve imeni prvenstva sta zagotovo Barbara Barthet in Caterina Venturini, ki sta osvojila po dva zlati odličji. Barbara v hitrostnemu zbijanju in skupaj z Melanie Fabry v štafeti, Caterina pa je postala evropska prvakinja v klasiki in v natančnemu zbijanju. Dogajanje iz Saluzza ste si lahko ogledali tudi v spletnemu prenosu.

OSVOJENE KOLAJNE

 • ITALIJA 3x zlato + 1x srebro + 2x bron
 • FRANCIJA 3x zlato + 1x srebro + 2x bron
 • HRVAŠKA 2x srebro + 2x bron
 • SLOVENIJA 1x srebro + 1x bron
 • TURČIJA 1x srebro + 1x bron
 • SRBIJA 2x bron
 • MONAKO 2x bron
   

SUPER LIGA  

Team
Points
1 AGROCHEM HRAST 8
2 ZABIČE 5
3 SKALA 5
4 TRATA 4
5 ILIRSKA BISTRICA 4
6 KRIM 4
7 AIKEA ANTENA 4
8 POSTOJNSKA JAMA 3
9 MARJETICA KOPER 3
10 KOŠANA 0
   

PRVA LIGA  

Team
Points
1 VELENJE 17
2 PLANINA KRANJ 13
3 LOGATEC 13
4 SLOGA 11
5 ČIRČE VAN-DEN 10
6 ORLEK ORO MET 8
7 CESTA 5
8 CENTER KRANJ 5
9 JADRAN IZOLA 4
10 GRADNA GIK 4
   

SERIE A  

Team
Points
1 LA PEROSINA 6
2 NOVENTA 4
3 B.R.B. IVREA 4
4 BORGONESE 4
5 GAGLIANICO 2
6 FERRIERA 2
7 PONTESE 2
8 ROSTA 0
   

PRVA HBL  

Team
Points
1 VARGON 9
2 PULA 9
3 SOKOL ORBICO 9
4 BISTON BRELA 6
5 ISTRA POREČ 3
6 PAZIN 3
7 ZRINJEVAC 3
8 METKOVIĆ 3
9 MARINIĆI 0
10 PRIMOŠTEN 0
   

ELITE 1  

Skupina 1

Team
Points
1 SAINT VULBAS 18
2 FONTAINE 12
3 MONTELIMAR 5
4 GAP 3

Skupina 2

Team
Points
1 BALARUC LES BAINS 18
2 CRO LYON 11
3 ROMANS 6
4 AIX LES BAINS 3
   
Real time web analytics, Heat map tracking
© Hegy TV